Sinterklaas staat centraal in de cartoon van Lindsay en Bjorne van Durperhonk.
Sinterklaas staat centraal in de cartoon van Lindsay en Bjorne van Durperhonk.

"Gelukkig maar drie ongelukken gebeurd"

Interview door Kiera en Tymet van de Fontein met Stan en Dienand over de Gerrit Zijm bokaal, de 4 uurs motorcross bij de MAB in Eierland.

Gerrit Zijm is een persoon die de motorcross heeft bedacht en naar zichzelf heeft vernoemd.

Gijs en zijn partner zijn eerste geworden. Mike en Cees zijn tweede geworden. Owen en Swen zijn derde geworden. De race duurde twee uur en er waren 24 rijders. Er zijn gelukkig maar drie ongelukken gebeurd. Met een zwaar ongeluk dan komt er gelijk een ambulance en wordt het parcours afgezet. En er moest een meisje met de ambulance weggebracht worden. Een rondje is vier kilometer en je moet zoveel mogelijk rondjes rijden binnen twee uur. Er zijn acht verschillende klassen en je hebt ook nog zes schansen. Je kan ook een snellere route nemen er is namelijk een sloot en een omweg, maar dat duurt langer. Er zijn 40 mensen door de sloot gereden. Daarvan zijn vier uit de sloot getrokken, omdat ze vast zaten. Na de wedstrijd krijg je helaas geen eten of drinken dat moet je zelf betalen.

Dit is geschreven door Kiera en Ty uit groep 7 / 8 van de Fontein.

Colofon

De Texelse Scholieren Pagina, volledig gemaakt door leerlingen, is een samenwerking tussen de Texelse basisscholen, OSG De Hogeberg en de Texelse Courant.

De kop boven deze scholierenpagina is getekend door Evy en Maud van de Lubertischool.

Start van de negentiende Gerrit Zijm 4 Uurs Cross.