Leden van de dorpscommissie van Oosterend spelen het Energiespel.
Leden van de dorpscommissie van Oosterend spelen het Energiespel. Foto: Dorpscommissie Oosterend

Bewoners van Oosterend en Oost spelen Energiespel

De dorpscommissie, Duurzame Alliantie Texel en TexelEnergie nodigen inwoners van Oosterend en Oost uit voor het spelen van het energiespel op dinsdag 19 november in De Bijenkorf.

"Door deel te nemen aan het energiespel ervaart u op een speelse wijze hoe we elkaar nodig hebben om te komen tot een verantwoord energiebeleid in Oosterend en op Texel in zijn geheel. De (lokale) overheid dient een toekomstbestendig energiebeleid te ontwikkelen. Er worden regels van bovenaf opgelegd, maar wat kunnen we zelf doen om niet alleen afhankelijk te worden van de regelgeving van bovenaf?"

Deelnemers ervaren volgens de organisatie hoe tijdens het spelen van het spel welke krachten en mogelijkheden er al dan niet vrij (kunnen) komen en worden benut. "U zult kunnen ervaren hoe en wanneer we elkaar nodig hebben als het gaat om de toekomstige energiehuishouding op Texel en in Oosterend."

De werkgroep "Duurzame Alliantie Texel" en "TexelEnergie" willen de Texelse maatschappij laten meedenken over de wijze waarop Texel zijn bijdrage aan de energieopgave kan gaan leveren. Het is de bedoeling om te voorkomen dat de doelen van bovenaf opgelegd worden en door samenwerking een breed gedragen plan te ontwikkelen.