Zebrapad De Koog blijft een pijnpunt

Wie regelmatig met de auto naar De Koog gaat, zal het erkennen. Opstoppingen bij het zebrapad tussen de parkeerplaats Nikadel en de Jumbo/ ingang tot het dorp. Ook dinsdag bij de dorpenronde kwam het weer ter sprake.

Het hoeft niet bovengemiddeld druk te zijn of de boel loopt helemaal vast en als het hoogseizoen is, is het einde van de wachtrij niet te zien vanaf het zebrapad. Een goede oplossing is er ondanks dit overduidelijke probleem nog altijd niet. Wel zijn er een aantal oplossingen aangedragen. De bocht in de Nikadel/ Dorpsstraat verleggen, zodat deze tussen het makelaarskantoortje en hotel De Strandplevier door komt te lopen en waarbij de auto's rechtdoor de parkeerplaats op zouden kunnen rijden. De variant met het rechtdoor steken werd ook iets verderop geopperd, langs het tankstation. Door auto's eerder de parkeerplaats op te laten gaan, ben je al een groot deel van het autoverkeer kwijt ten hoogte van de huidige oversteekplaats.

Xander van Boven, mede namens de jeugdclub van het dorp aanwezig op de dorpenronde, pleitte voor verkeerslichten bij het zebrapad. "Dit moet de doorstroming verbeteren." Wethouder Edo Kooiman gaf aan zich over de verschillende plannen te gaan buigen. Zelf sprak de wethouder nog over een mogelijke verlegging van het zebrapad ten hoogte van de fietsenwinkel. Of dit de situatie verandert, valt te betwijfelen.