Kapsalon Romy vertelt het verhaal over worstelingen met Alzheimer.
Kapsalon Romy vertelt het verhaal over worstelingen met Alzheimer. Foto: Elmer van der Marel

Bijzondere voorstellingen in bioscoop

In Cinema Texel is Disney-film Frozen de grote nieuwe binnenkomer van de week. Maar daarnaast zijn er veel speciale voorstellingen die slechts eenmalig te zien zijn. Zie voor de dagen en tijdstippen het schema in de rechterkolom.

Zo draaien er in Cinema Texel twee documentaires. Een vertelt over het leven van cabaretière Jasperina de Jong en is zaterdag en maandag te zien, een documentaire over het leven van de in 2007 overleden operazanger Luciano Pavarotti is dinsdag te zien tijdens de seniorenmiddag.

Komende zondag is tevens eenmalig 'Kapsalon Romy' te zien: Met frisse tegenzin past oma Stine op haar kleindochter Romy, omdat haar pas gescheiden dochter Margot moet werken. Oma, nog steeds actief als kapster, worstelt met beginnende Alzheimer. Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar de kapsalon moet, maar alles wordt anders als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid. Dan realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past maar zij ook op oma. De band tussen de twee groeit terwijl oma steeds meer lijkt te veranderen: ze is liever dan anders, makkelijker, en ze vertelt over haar jeugd in Denemarken. Romy staat oma zoveel mogelijk bij in het runnen van de kapsalon, maar als dat niet langer gaat trekt Romy haar eigen plan.