De sloop van Ons Genoegen gaat gestaag verder.
De sloop van Ons Genoegen gaat gestaag verder. Foto: Ton Zegers

Financieel voordeel dankzij sloop

De sloop van Ons Genoegen en de Beatrixzaal in Den Burg levert de gemeente een financieel voordeel van €322.620,- op.

Het geld is afkomstig uit de vrijgevallen onderhoudsvoorzieningen voor beide sporthallen. Bij Ons Genoegen gaat het om een bedrag van €688.515.- voor dit jaar en bij de Beatrixzaal om een bedrag van €119.332,-.

De gemeente heeft de sloopkosten voor beide gebouwen al met de vrijvallende bedragen verrekend en de resterende boekwaarde van Ons Genoegen (€160.677,-) is ermee verrekend, waardoor er €322.620,- is overgebleven. Op de Beatrixzaal zat geen boekwaarde meer. De drie ton is met goedkeuring van de gemeenteraad naar de algemene reserves van de gemeente gegaan.

De raad heeft ingestemd met een plan van de PvdA om, in afwachting van nieuwbouw op de plek van de Beatrixzaal, aan de Beatrixlaan tijdelijk een parkeerterrein aan te leggen. Er werd aandacht gevraagd voor een nieuwe afscheiding voor het terrein van de naastgelegen Vrije School nu de gymzaal is verdwenen.

De raad heeft op voorstel van Texels Belang en GroenLinks het college de opdracht gegeven om te onderzoeken of de nieuwe sporthal in Den Burg alsnog geschikt kan worden gemaakt voor evenementen die voorheen ook in Ons Genoegen en de De Koninghal werden gehouden. Het college moet onderzoeken welke kosten daarbij komen kijken en welke consequenties het heeft, zodat de gemeenteraad kan besluiten om wel of geen aanpassing uit te voeren.