Afbeelding
Foto:

Hermina klimt voor

goed doel: War Child

Hermina Kikkert-Boon wil in januari de hoogste berg van Afrika beklimmen om voor War Child geld in te zamelen.

Herma is vastberaden de top van de Kilimanjaro én de lange weg daar naartoe te volbrengen om geld op te halen om kinderen in oorlogsgebieden te helpen. Onderweg naar het dak van Afrika op 5.895 meter hoogte krijgt ze de nodige ontberingen voor de kiezen. Mentaal en fysiek een flinke beproeving. Zij stapt in de voetsporen van de ruim 400 helden die haar tijdens de vorige edities voorgingen. "Wat na vrijwilligerswerk op Bevrijdingsdag nog altijd door mijn hoofd resoneert is: vrijheid is vrede in je hoofd! Maar zegt dat genoeg? Alle kinderen hebben recht op een veilige plek om te groeien, spelen en leren. Dat is waar ik tenslotte de Kili-Challenge voor doe."

Hermina is één van de zeventig deelnemers aan de 2020-editie van de War Child Kili-Challenge. Samen heeft War Child als doel maar liefst 65 schoolklassen te voorzien van psychosociale steun, bescherming en onderwijs. "Hiermee krijgen deze kinderen weer de touwtjes in handen en kunnen ze een toekomst opbouwen."

De voorbereidingen, zoals het trainen en het inzamelen van geld, zijn in volle gang. De deelnemers krijgen van War Child ondersteuning bij zowel het werven van sponsorgeld als het trainen voor de pittige klim. Vorige maand zijn de deelnemers naar een voorbereidingsweekend geweest in de Ardennen en ontvangen zij een trainings- en voedingsplan. Dat stoomt hen klaar voor de tocht die hen te wachten staat. Naast support voor de kinderen in oorlogsgebieden is de beklimming ook een persoonlijke uitdaging die fysiek en mentaal het nodige van de deelnemers vraagt.

Ook sponsoren?

Hermina heeft haar streefbedrag op €4000,- gezet, waarvan zij al zo'n driekwart bij elkaar heeft. Wie haar ook wil sponsoren kan dit doen via actiepagina https://kilichallenge.voorwarchild.nl/activiteit/2019-2020/acties