Afbeelding

Overtuigende zege De Marels

De Marels speelde dit weekend de tweede thuiswedstrijd. Voor het eerst op Center Court van de TXL sporthal tegen BV Amsterdam. Na een voorzichtige start bouwde De Marels met name in het derde kwart een grote voorsprong op en won overtuigend met 71-30.

Het was bekend dat BV Amsterdam aan de tot nu toe ongeslagen Marels een moeilijke wedstrijd kreeg. In het eerste kwart ging De Marels alleen slecht om met haar kansen. De meeste punten werden dan ook gescoord door Job Smit uit de rebound. De voorsprong bij aanvang tweede kwart was slechts 4 punten (11-7). In het tweede kwart liep dat iets beter, maar met 15 punten in één kwart voor De Marels nog niet echt overtuigend. Met rust was het 26-15. In het derde kwart gingen de Marels over van man-to-man naar zone verdediging (vaste positie). Dat bracht veel meer rust in de opbouwende aanval. Veel fast breaks waardoor Sven de Jong, Tijn Zeeman en Sam Ekker hun punten konden pakken. BV Amsterdam kwam niet door de zoneverdediging van de Marels heen, mede door goed verdedigend werk van Joshua Brouwer en Mats Luder, en scoorde slechts één 3-punter tegen 24 van De Marels. In het vierde kwart pakten de lange mannen Gerbrand de Wit en Mart Kikkert nogal wat punten. Mart Kikkert sloot af met een mooie achterwaartse lay-up waardoor de eindscore op 71-30 uitkwam. Scores: Mart Kikkert 20, Gerbrand de Wit 13, Job Smit, Sam Ekker en Sven de Jong 10, Tijn Zeeman 6 en Joshua Brouwer 2. (Foto Gerrit Verhoeven)