Beeld van het Texels kampioenschap legpuzzelen in De Buureton.
Beeld van het Texels kampioenschap legpuzzelen in De Buureton. Foto: Corrien Duin

Texels Kampioenschap legpuzzels maken

In de Buureton werd zaterdag het eerste Texels Kampioenschap legpuzzels maken gehouden. In teams streden de deelnemers om zo snel mogelijk "de boomgaard" van Jan van Haasteren in elkaar te leggen.

Voor een eerlijk verloop kreeg iedereen dezelfde puzzel nieuw in de doos, met dank aan Blokker/Intertoys. Dat puzzelen voor iedereen weggelegd is bleek wel uit de samenstelling van de teams. Zowel zussen, vriendinnen, sportteamgenoten, moeders en dochters en zelfs kleinkinderen en achterkleinkinderen waren van de partij. De winnaars Yvonne en Tineke van Beek en Samantha de Wagt en Sandra Graper wisten in 2 uur en 54 minuten de puzzel te klaren. Ludiek detail is dat de Wagt en Graper op het eiland op vakantie waren en in de krant keken wat voor leuks er te doen was op Texel. Zij kozen voor het puzzelkampioenschap. Zaterdag werd bij binnenkomst het succesvolle team met Yvonne en Tineke van Beek gevormd. De winnaars namen de wisselbeker en een puzzeltas mee naar huis.

In de pauze was er soep met een broodje mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van het Texelfonds.

Het Texels Kampioenschap legpuzzels leggen werd dermate enthousiast ontvangen dat de organisatie het volgend jaar weer wil houden.