Kaagvogels en ZDH in balans

ZDH heeft na vier nederlagen eindelijk weer een resultaat gehaald. In Kolhorn kwam de ploeg twee keer terug van een achterstand en werden uiteindelijk de punten gedeeld: 2-2. Volgende week komt Zeemacht op bezoek.

De Hoornders moeten het nog steeds doen zonder aanvoerder Guido Boogaard. Hij heeft een hardnekkige knieblessure. Daarnaast was Kees Lap iets later in Kolhorn, waardoor Willem Rommets startte als rechtsback. Daardoor had Daniƫl Bakker dit seizoen zijn eerste basisplaats centraal op het middenveld. Het begin was desastreus. Na drie minuten lag de bal achter doelman Tom Reijnders. De assistent scheidsrechter gaf de ingooi aan de thuisploeg, terwijl arbiter Van der Laan duidelijk aangaf dat de bal voor ZDH was. Een speler van Kaagvogels nam brutaal de inworp en de Zwaluwen keken verbouwereerd toe hoe Floyd Groet van dichtbij kon scoren. Ondanks protesten bleef het doelpunt staan en moest ZDH in de achtervolging. Barry van der El was met een poging van afstand die rakelings over de lat scheerde dichtbij de gelijkmaker. Tom Bijl kopte uit een vrije trap over de lat. Een schreeuw van aanvoerder Gijs de Graaf werd door de leidsman niet beloond met een penalty. Aan de andere kant waren er ook enkele momenten waarbij het 'vrouwen en kinderen' eerst was.

Na de thee deden de Hoornders er een schepje bovenop en was het wachten op de gelijkmaker. Dat duurde toch nog een uur. Een vrije trap werd door Van Exel snel genomen. Met een mooie crosspass vond hij Mike de Bruijn die op zijn beurt Koen Jansen vrij zette voor de goal. De spits bleef koel en maakte de 1-1. Vrijwel vanaf de aftrap maakte Bas Veldman de 2-1 voor Kaagvogels. Net als voor rust gebruikte hij daarbij zijn hand en werd de treffer terecht geannuleerd. Van der Laan spaarde de aanvoerder van de thuisploeg weer door andermaal Veldman niet zijn tweede gele kaart te geven. Voor rust had de blonde middenvelder namelijk al geel gezien voor een overtreding.

De afgekeurde 2-1 bleek uitstel van executie. De organisatie was even later zoek waardoor Kaagvogels op doel kon schieten van net buiten het strafschopgebied. Reijnders keerde het schot, maar op de rebound was hij kansloos: 2-1. Inmiddels was Lap in de ploeg gekomen voor de licht geblesseerde Bijl. Tien minuten voor tijd werd Bakker vervangen door Stef Kooger. Een paar minuten na de omzettingen kwam ZDH op gelijke hoogte. Dit keer schoof verdediger Joost Boekel in bij een ingooi, hij passte op Jansen en die draaide handig weg bij zijn directe tegenstander. De aanvaller passeerde voor de tweede keer de doelman: 2-2.