Meepraten over de toekomst

van het Waddengebied

In het gemeentehuis vindt maandagavond (11 november) vanaf 19:30 uur een inspraakavond plaats over de toekomst van het Waddengebied. "Tijdens deze avond wordt de conceptversie van de 'Agenda voor het Waddengebied' gepresenteerd, een toekomstplan. Inwoners en organisaties zijn van harte welkom mee te praten over dit onderwerp", stelt de gemeente.

"Het Waddengebied staat voor een aantal uitdagingen en ontwikkelingen voor de toekomst. Klimaatverandering bijvoorbeeld, leefbaarheid en bereikbaarheid. Hoe gaan wij om met dijkversterking in combinatie met natuur, recreatie en landbouw? Met de energietransitie, windmolens en zonneparken? Hoe blijven de Waddeneilanden bereikbaar? Om deze vragen te beantwoorden, werken het Rijk, de kustprovincies, de Waddenkustgemeenten en andere belangenorganisaties samen aan een Agenda voor het Waddengebied. In de Agenda voor het Waddengebied geven alle betrokken partijen samen vorm aan een veilig, vitaal en veerkrachtig Waddengebied dat ook in 2050 ecologisch en economisch gezond is", legt de gemeente de avond toe.

In hoeverre daadwerkelijk meepraten zin heeft, wordt niet echt duidelijk. De conceptversie van de agenda voor het Waddengebied is al klaar. Deze wordt maandag gepresenteerd. "Inwoners en organisaties zijn van harte welkom de presentatie bij te wonen en mee te praten over de inhoud van de Agenda. Opmerkingen, reacties, ideeën en vragen worden meegenomen bij het opstellen van de definitieve Agenda voor het Waddengebied", stelt de organisatie.

De bijeenkomst wordt geleid door burgemeester Michiel Uitdehaag. Kees van Es, lid van het projectteam dat de agenda maakt, presenteert de inhoud van de Agenda.

Deze agenda staat los van zaken die de gemeentegrenzen niet overstijgen, zoals bijvoorbeeld de nog te realiseren omgevingsvisie.