Eindstadium plan voor woningen Hoornder Drijverschool in zicht

De gemeente hoopt eind januari, begin februari 2020 definitieve plannen te kunnen laten zien voor de toekomst van het gebied van de Jan Drijverschool.

Zo'n tachtig tot negentig bezoekers van de dorpenronde in De Waldhoorn in Den Hoorn zagen woensdag de presentatie over de Drijverschool. Die werd verzorgd door de architect en een landschapsarchitect die in opdracht van de gemeente een plan uitwerken. Het betreft een zogeheten werkeditie.

Hoofdlijn daarin is dat is afgestapt van het aanvankelijke plan om het schoolgebouw te behouden en aan te passen voor woningbouw, etc. Onderzoek heeft uitgewezen dat de bouwkundige staat van het gebouw, isolatie en ander eigenschappen het gebouw daarvoor ongeschikt maken. De gymzaal blijft wel en blijft een zelfstandige eenheid in het plan. Bedoeling is dat er zo'n dertig woningen komen, van uiteenlopende typen en categorieën. Zoals sociale huur- en zorgwoningen, casco, etc. De getoonde invulling is nog niet definitief. Het plan werd woensdag redelijk goed ontvangen door de aanwezigen, wel waren er de nodige vragen, op- en aanmerkingen. De gemeente werkt aan de benodigde aanpassing van de bestemming en een plan voor de grondexploitatie. Bedoeling is het definitieve plan eind januari, uiterlijk begin februari te presenteren tijdens een publieke avond. De presentatie die woensdag werd getoond zal zo snel mogelijk te zien zijn op de website van de dorpscommissie. Aan de orde kwam ook de oude wens van het dorp voor een wandelpad langs de Mokweg en de Rommelpot (tussen Klif en Loodsmansduin). De gemeente heeft hier nog geen geld voor.