Kamperen bij de boer Mokweg geweigerd

Er mag toch geen 'kamperen bij de boer' komen bij een perceel aan de Mokweg nabij Den Hoorn. Het bezwaarschrift dat was ingediend, is ontvankelijk en gegrond verklaard door het college met als gevolg dat de vergunning wordt ingetrokken en de aanvraag geweigerd.

In juli 2018 werd de omgevingsvergunning verleend. Hierna is door de buren een bezwaarschrift ingediend. Na de beoordeling van het bezwaar en de hoorzitting bij de commissie Bezwaarschriften in oktober 2018 werd duidelijk dat het kamperen bij de boer eigenlijk bedoeld was voor het huisvesten van tijdelijk personeel, waarvoor het bestemmingsplan aparte mogelijkheden geeft. Dit leidde tot de start van mediationtraject tussen partijen. Dit traject kon niet worden afgerond wegens een directiewijziging bij aanvrager en vervolgens een faillissement van aanvrager. Er is geen zelfstandige mogelijkheid de aanvraag in te trekken, ook aanvrager heeft daar niet om verzocht. Om tot een afronding van het dossier te komen heeft de commissie Bezwaarschriften alsnog advies uitgebracht.

Beoordeling

Het college is bij de eerste beoordeling van de bezwaren al tot de conclusie gekomen dat de toetsing van de aanvraag niet geheel juist en volledig is gedaan en dat de omgevingsvergunning eigenlijk niet verleend had mogen worden, omdat niet aan alle voorwaarden voor kamperen bij de boer werd voldaan. Onder andere staat niet vast dat er op het perceel een bedrijfswoning aanwezig is en ook als zodanig in gebruik is. Tevens is er niet rondom het hele perceel een boomsingel van ten minste vijf meter breed aanwezig. Deze gebreken zijn tijdens de bezwaarprocedure niet hersteld.