Uitproberen met de Jeugdsportpas

Via diverse sportaanbieders gaat vanaf zaterdag 16 november gaat de jeugdsportpas voor basisschoolkinderen uit de groepen 6, 7 en 8 en voor de eerste klas voortgezet onderwijs weer van start.

Zes sportaanbieders verzorgen tot 13 december een kennismakingscursus van drie of vier lessen. Doel van de kennismaking is kinderen een zo breed mogelijke sportoriëntatie te geven en de drempel naar sport te verlagen. Deelname kost € 5,- per sport en is geheel vrijblijvend. Kinderen kunnen na afloop van de kennismaking natuurlijk lid worden, maar dat is niet het doel op zich.

De komende periode staat in het teken van zaalsporten. De kinderen kunnen kiezen uit basketbal bij de Marels, volleybal bij Tevoko, beide vinden plaats in de TXL sporthal. Survivalzwemmen bij de zwemclub, hiervoor kunnen de kinderen terecht in Calluna in De Koog, atletiek bij AV Texel (voor de oudste jeugd is dit in de TXL sporthal, voor de jongste jeugd op de atletiekbaan). Bij Stay Fit in Den Burg kunnen kinderen kennismaken met kickboksen, ju-jitsu en karate. En daarnaast kan er deelgenomen worden aan de cursus Hiphop verzorgt door House of Dance in de Wielewaal in de Waal.

De organisatie van de Jeugdsportpas is in handen van Sportstichting Texel. Opgeven kan nog tot 15 november via de briefjes die op school zijn uitgereikt of bij de Sportstichting Texel, tel 0222-313471, voor meer info connie@sportstichtingtexel.nl.