Inpakken van een vrachtwagen voor Roemeniƫ.
Inpakken van een vrachtwagen voor Roemeniƫ. Foto: Ria van der Vis

Spullen gearriveerd in Roemenië

In de Roemeense stad Puciosa is deze week een hulptransport van de Stichting Hulp Oost-Europa Texel aangekomen.

Aan boord circa honderd kubieke meter aan hulpgoederen die een week geleden op Texel in de vrachtwagen zijn geladen. Er zijn volgens Hulp Oost-Europa onder meer warme kleding en schoenen, dekens en dekbedden en een geschonken baal met Texelse wollen dekbedden van Texelwool naar Puciosa gebracht. De stichting heeft in deze plaats al enige jaren vertrouwde contactpersonen die een sociaal project hebben opgezet onder de armste bewoners die in de bergen wonen.

"IJverige breisters zorgden voor mooie warme gebreide mutsen, dassen en wantjes voor de kinderen. Verder zijn er veel matrassen, bedden en andere huisraad ingeladen, evenals handdoeken, beddegoed, puzzels en speelgoed. Ook het broodnodige voedsel, zoals rijst, meel, pasta en ook wasmiddel van Kalverboer uit Oudeschild is mee." Een deel van het transport is bestemd voor Boekarest, waar veel mensen zijn die geen goede plek hebben om te wonen. "In dit gedeelte zat ook warme kleding en schoenen, dekens en slaapzakken en tenten voor de daklozen. En speciaal voor hen kocht een Texelaar heel wat blikken erwtensoep."

Volgens de stichting kan er elke maandag, donderdag en vrijdag tussen 10:00 uur en 13:00 uur kleding en schoeisel aan de Maricoweg 6 in Den Burg worden gebracht voor volgende transporten. "Voor de kinderen is er nooit genoeg kleding en schoeisel."