Terwijl pianisten Jeroen en Sandra van Veen spelen kan het publiek gaan liggen.
Terwijl pianisten Jeroen en Sandra van Veen spelen kan het publiek gaan liggen. Foto: De Krim

Ligconcert® Van Veen

Een bijzonder muziekweekend op De Krim, waar sterpianisten Jeroen en Sandra van Veen zaterdag 16 en zondag 17 november in de Evenementenhal ligconcerten® verzorgen. Het publiek mag er bij wegdromen en kan er letterlijk bij gaan liggen.

Jeroen van Veen speelt zaterdag, aanvang 20.30 uur (deur open om 19.45 uur) solo werken van de beroemde Italiaanse componist Ludovico Einaudi. Zijn muziek werd onder meer bekend door de soundtracks in de film Intouchables (2011). De minimalistisch aandoende muziek is nauw verwant aan pop. Ritmische en opzwepend, afgewisseld met langzame rustgevende klanken "om bij weg te dromen". "Lig, sluit uw ogen en geniet van meeslepende pianomuziek", luidt het advies.

Het publiek mag er daarom bij gaan liggen, heel dicht bij de pianisten, rondom de vleugels. Neem hiervoor wel een eigen matje en/of kussen mee. Luisteren vanaf een stoel kan natuurlijk ook.

Canto Ostinato

Zondagmiddag, aanvang 14:30 uur (zaal open om 13.45 uur), spelen Sandra en Jeroen van Veen samen de Canto Ostinato van Simeon ten Holt. Dit is ook een ligconcert®.

Ten Holt (1923-2012) wordt gerekend tot de belangrijkste internationale componisten van de twintigste eeuw. Sandra en Jeroen van Veen hebben dit werk al vele malen uitgebracht op cd, maar live brengt dit op elkaar ingespeelde duo De Canto tot leven. "Sandra en Jeroen zijn beroemd om hun intieme en bijzondere manier van woordeloze communicatie tijdens hun spel, waarin zij de Canto Ostinato telkens opnieuw vormgeven. De lichtkleurvariaties tijdens het concert matchen prachtig met de gevoelskleurvariaties die het duo ter plekke op het podium creëert", meldt het persbericht.

De ligconcerten® zijn een samenwerking tussen De Krim, het Theaterkantoor, Staal Catering en Annette van Ruitenburg.

Voor meer informatie, check: www.krim.nl/Best-of-Einaudi-en-Canto-Ostinato

Tickets zijn verkrijgbaar via www.theaterkantoor.nl

Op zondag 17 november kan in de ochtend worden deelgenomen aan een Masterclass door Sandra en Jeroen. Meer informatie via mail algemeen@theaterkantoor.nl. Deelnemers aan de masterclass ontvangen €5,- korting op de kaartjes voor de concerten.

Afbeelding