Marels neemt revanche met

dikke winst in Uitgeest

De Marels speelde zaterdag een uitwedstrijd tegen L.C. Players uit Uitgeest. Vorig jaar waren de L.C.Players nog te sterk voor de Marels. Dit jaar trokken ze de wedstrijd naar zich toe en wonnen overtuigend met 38-54.

De eerste score was voor L.C. Players maar daarna bouwde de Marels een voorsprong op in het eerste kwart van 6-13. Mart Kikkert was goed op dreef met 7 punten in dit kwart. Het tweede kwart kwamen de Marels moeizaam tot score waardoor L.C. Players weer wat dichterbij kwamen met rust 16-19. In het derde kwart liep het weer veel beter omdat de Marels overgingen van manverdediging naar zoneverdediging. Ook werd er goed over gespeeld. Joshua Brouwer scoorde in dit kwart zijn 6 punten. De Marels liep uit naar een 24-40 voorsprong. In het vierde en laatste ging het weer gelijk op. Job Smit was sterk in de aanvallende rebounds en pakte hiermee 6 punten in dit kwart. L.C. Players en de Marels scoorde beiden 14 punten waardoor de eindstand op 38-54 kwam. De wedstrijd werd goed begeleid door coach Robbert de Jong.

De Marels speelt zondag thuis om 13:30 in Sporthal TXL tegen B.V. Amsterdam.

Scores: Mart Kikkert 17, Job Smit 10, Sam Ekker 7, Sven de Jong, Joshua Brouwer en Gerbrand de Wit 6, Tijn Zeeman 2.