Prijzen voor Eva van der Linde in dressuur

Eva van der Linde gooide zondag tijdens een dressuurwedstrijd op manege Akenburg weer hoge ogen met haar vaders fokproducten. Zowel met de goedgekeurde jonge dekhengst Jerenzo Texel als met de vierjarige Kristal Lady Texel wist ze twee dikke winstpunten per proef te rijden.

Met Jerenzo Texel pakte zij tweemaal de eerste plek (klasse M2) en met Kristal Lady Texel (klasse L2) moest zij genoegen nemen met twee tweede plaatsen achter de 'overkantse' ex-Texelse Esmee Zoer met haar paard Daan. Zoer behaalde monsterscores met een totaal van zes winstpunten.

Van der Linde won een dag eerder ook al met Kristal Lady Texel (Everdale X Farmer) de vierjarige dressuurpaarden rubriek van de Noord-Holland Cup In Barsingerhorn. Marloes van der Vis werd met Habibi BH tweemaal derde achter Van der Linde en behaalde drie mooie winstpunten. Hannita de Wit eindigde in de klasse M2 tweemaal op een mooie tweede plaats met Ichada RB en behaalde twee winstpunten. Marilyn Stroo-Brouwer reed in de klasse Z1 tweemaal naar de winst met Sylvona en behaalde twee mooie winstpunten.

Bij de B-paarden ging de winst tweemaal naar Sabine van der Wal met Fortunata. Zij behaalde drie winstpunten. Manon Visser wist tweemaal tweede te worden achter Van der Wal met Bailey en behaalde twee winstpunten. Bij de B-pony's wisselden Skye Brouwer en Nynke Schaap de eerste prijzen af. Zij behaalden beide twee winstpunten. Cato Kaan werd een keer eerste en een keer tweede bij de kleinere categorie pony's en behaalde twee winstpunten. Rosanne van der Slikke pakte daar de andere eerste prijs met Puck en behaalde een winstpunt evenals Romina Winnubst met Steijn. Marieke Waaijer behaalde twee mooie winstpunten in de klasse L2 en werd tweemaal eerste.