G-Team haalt uit bij WMC G2

Met vier overwinningen en een nederlaag staat het G-team halverwege de najaarscompetitie op een gedeelde eerste plaats. Zaterdag begon men tegen WMC G2 aan de returns van deze eerste competitie helft.

Tegen deze tegenstander werd het de eerste wedstrijd in eigen huis een moeizame 7-6 overwinning. Echter ditmaal had het Texelse team minder moeite met de tegenstander uit Heerhugowaard. Zonder dat de tegenstander de bal had aangeraakt scoorde Kees van der Vis binnen 30 seconden de 0-1. Vijf minuten later was het dezelfde speler die met een droge knal de 0-2 aantekende. Texel was dan ook de veel sterkere ploeg en had geen kind aan WMC, wiens team niet verder kwam dan een handvol afstandsschoten die geen enkel gevaar aanrichtten. Heerlijk combinerend wist het "supertrio" Adriaan van Liere (2), Haithem Ismael en Twan Weijers voor rust de voorsprong te vergroten naar 0-6.

In de rust werd het Texelse team er op gewezen zo door te blijven voetballen en niet over te gaan in individuele acties wat nog wel eens bij een grote voorsprong wil gebeuren. Verder was door de kleedkamermuur duidelijk te horen hoe de WMC- coach over de eerste helft van zijn team dacht. Even leek deze donderspeech te werken, want al snel na rust kwam WMC terug tot 1-6 via een knappe knal vanaf 25 meter. Texel schrok wakker en zocht weer heerlijk combinerend de weg naar het doel van de tegenstander. Vele kansen wist men te creƫren maar alleen Haithem Ismael en Kees van de Vis wisten beiden nog tweemaal te scoren zodat de eindstand 1-10 werd. Texel heeft laten zien dat de nederlaag van vorige week een vergissing was geweest.