De spelers van Texel bij hun tegenstanders tijdens een vrije trap.
De spelers van Texel bij hun tegenstanders tijdens een vrije trap. Foto: Willem Sangers

Texel wint thuis met 3-1 van LTC

De zaalvoetballers van Texel Futsal hebben vrijdagavond in de TXL Sporthal met 3-1 gewonnen van LTC uit Assen.

Texel had tot nu toe alle wedstrijden tegen LTC gewonnen, al was dat telkens nipt, dus Texel moest aan de bak. In de eerste helft kregen beide ploegen weinig kansen met uitzondering van LTC dat als eerste doel trof. De ploegen gingen met 0-1 de rust in, waarna bij Texel de klokken gelijk werden gezet. De ploeg speelde te afwachtend en dat moest anders in de tweede helft. En dat ging ook anders in de tweede helft: Jesper Arkenbout maakte al snel de gelijkmaker waarna Texel de wedstrijd naar zich toe trok en op jacht ging naar de overwinning. Drie minuten voor tijd werd het werken beloond en scoorde Lesley Koning de 2-1. LTC ging vervolgens met een meespelende keeper werken, maar dat pakte verkeerd uit. Texel vond een gaatje in de linies van LTC, waarna Jesper List de bal keurig in het lege doel van de tegenstander legde. Texel stijgt door de overwinning naar de tweede plaats in de eerste divisie van het zaalvoetbal met 14 punten uit zes gespeelde wedstrijden. De ploeg staat één punt achter op Excelsior '31 uit Rijssen dat eveneens zes gespeelde wedstrijden heeft. Komende vrijdagavond speelt Texel thuis in de TXL Sporthal om 20:45 uur tegen Scagha '66 uit Schagen dat negende op de ranglijst staat.