OSG en Van der Linde beginnen samen met lessen fietstechniek

De OSG en Van der Linde Fietsen uit De Cocksdorp zijn afgelopen week begonnen met lessen Fietstechniek voor derde- en vierdejaars leerlingen van het VMBO.

De lessen worden verzorgd door Niels Burgman, medewerker van Van der Linde, samen met een docent die lesbevoegdheid heeft. Het betreft een keuzemoduul, maar volgens waarnemend rector-bestuurder Corrie Eriks hebben bijna alle leerlingen voor de nieuwe fietstechnieklessen gekozen.

"Het zijn lessen waarbij leerlingen leren hoe ze moeten omgaan met gewone fietsen en bijzondere fietsen zoals elektrische fietsen of mountainbikes", vertelt Corrie. "Het zijn moderne lessen waarbij de leerlingen ook werken met materialen waarmee Van der Linde in de praktijk ook werkt. Dat hebben zij weer bij hun leverancier geregeld." De OSG en Van der Linde begonnen in september met het opzetten van project. "Het is in korte tijd tot stand gebracht. Dat is hier het mooie aan de korte lijnen op het eiland. Ik zie dat het bij scholen aan de overkant veel langer kan duren, voordat zoiets voor elkaar is."

De waarnemend rector-bestuurder zegt ernaar uit te kijken om met meer branches op het eiland te gaan samenwerken op onderwijsgebied. "Het is voor de leerlingen ook mooi als mensen uit de praktijk naar school komen om over hun vak te vertellen. Zij kunnen de kennis delen die ze zelf in de praktijk hebben opgedaan." De lessen Fietstechniek zijn onderdeel van het regionale initiatief Sterk Techniek College waarin onderwijs, bedrijven en gemeenten samenwerken. Bedoeling is door samenwerking de belangstelling voor een vak in de techniek bij de leerlingen te wekken. "Je laat de leerlingen met dergelijke lessen ook zien wat er in de praktijk allemaal mogelijk is."