Sinterklaasverhaal Facebook Sint en Piet

Op de Facebookpagina van de Stichting Sint en Piet op Texel wordt vanaf zaterdag 2 november een nieuwe Sinterklaasverhaal voor Texel gepubliceerd.

Het is de derde keer dat de stichting een eigen verhaal heeft in aanloop naar de intocht van Sinterklaas op zaterdag 16 november in de haven van Oudeschild. Het Sinterklaasverhaal is geschreven door Petra Graaf in samenwerking met Tessa van Daalen. Het verhaal is in veertien delen en wordt telkens om 18:00 uur op de Facebookpagina van de Stichting Sint en Piet op Texel gezet. Volgens Petra werd er de afgelopen jaren door zowel kinderen als ouders leuk op de verhalen gereageerd. "Daarom hebben we besloten dit jaar weer een nieuw verhaal te maken." De verhalen worden voorzien van illustraties die Sophie Eelman uit Den Burg heeft getekend.

Alvast een tipje van de sluier met het begin van het verhaal: "Het is een zomermiddag in Spanje. In het kasteel van Sinterklaas heerst een heerlijke rust. Het weer is zonnig en warm, iedereen geniet van het zonnetje. De Pieten werken 's morgens en 's middags houden zij siƫsta. In Spanje is het de gewoonte dat iedereen na de lunch even een middagdutje doet. Dan staat de zon hoog aan de hemel en is het te warm om te werken. Dus Sinterklaas en veel Pieten hebben even hun ogen dicht en liggen lekker te slapen..."