Uitsnede uit de poster van De Vriendenkring over de voorstelling
Uitsnede uit de poster van De Vriendenkring over de voorstelling "Straf". Foto: Vriendenkring

Gangsters in de zorg

Na een jaar vol ziek en zeer en andere tegenslagen gaat De Vriendenkring in de herkansing. Vrijdag 8 en zaterdag 9 november speelt de Hoornder toneelvereniging in dorpshuis De Waldhoorn de komedie Straf van Ton Davids.

Straf is een bijzonder stuk, waarin humor, spanning en een milde vorm van kritiek op de misstanden in de zorg hand in hand gaan. Hoofdpersoon is Anton Velsen, de bejaarde bewoner van een verzorgingshuis waar niet alle personeelsleden even capabel zijn. Het leven verandert er op slag wanneer taxichauffeur Bert zijn opwachting maakt. Hij heeft een bejaarde man aangereden en is veroordeeld tot een taakstraf: de verzorging van Anton. Bert – het type ruwe bolster blanke pit – wordt met argusogen gevolgd door reclasseringsambtenaar Esther Poort, die vermoedt dat hij iets met een bankoverval te maken heeft, terwijl gangsterliefje Wendy Vreeze probeert de zoekgeraakte buit in handen te krijgen.

Het stuk wordt geregisseerd door Karin Gaasbeek, die samen met Jacolien van Kooten landelijk furore maakt in zelfgeschreven stukken over dementie. Daarnaast is ze speler en regisseur bij 't Amateurtje in De Waal. Karin vervangt de vaste regisseur Roel de Waard, die om gezondheidsredenen moest afzeggen. De spelers zijn Harry Gerritsma, Wil de Wolf, Jacolien van Kooten, Margriet de Graaff, Marcel Witte, Aafke Geense, Hanna Goemans, Ria Boeijen en Joop Rommets. Sietske Bakker souffleert.

Beide voorstellingen beginnen om 20:00 uur. Kaarten kosten €7,50 (inclusief een kopje koffie of thee) en zijn te bestellen bij Joop Rommets (tel. 319405 of 06-20315989) en Sietske Bakker (tel. 319440).