Natalie schrijft...

Natalie

Vlak voor Pasen ben ik voor de Texelse Courant begonnen met een nieuwe reeks met columns over huis-, werk- en relatieperikelen mét een 'legal check'. In dezelfde courant heeft ook mijn introductie gestaan. Omdat ik van velen heb begrepen dat ze dat stukje hebben gemist of wat meer willen weten over de schrijver áchter de stukkies in de krant, schrijf ik een keer over mijzelf.

Van wie ik er ien ben? Mijn ouders zijn Herman en Ina Bakker uit Den Hoorn. Herman heeft gewerkt als hoofd administratie bij de TESO en als register accountant met zijn eigen kantoor in Den Hoorn. Mijn ouders hebben samen Galerie Klif Art, een plek met mooie en diverse kunst op Klif. Mijn moeder is gestopt met werken nadat ze moeder werd van mij. Iets wat in die tijd gebruikelijk was. Ze heeft mij en mijn zusjes daardoor met veel tijd en aandacht kunnen opvoeden. Ze is, toen wij wat ouder werden, als vrijwilliger gaan werken. En doet ze nu nog voor 't Walvisvaarders Huisje en de Soos in Den Hoorn.

Wellicht kent u vooral mijn opa's. Opa Jan Bakker die u wellicht heeft geholpen aan een lening in zijn functie bij de Boerenleenbank, nu de Rabobank. Of wellicht heeft opa Piet Boon als aannemer het huis van u of een van uw familieleden gebouwd.

Deze columns ben ik gaan schrijven omdat ik het belangrijk vind om mijn juridische kennis van twintig jaar als jurist en negen jaar als advocaat te delen. Anders dan de vrouwelijke advocaten in het huidige tv-programma doe ik geen strafrecht. Ik begeleid voornamelijk ondernemers. Bijvoorbeeld bij samenwerking of de start van een nieuwe bedrijfsvorm en - als daar van alles in is misgegaan - bij claims en de onvermijdelijke juridische procedures. Mijn ervaring als advocaat voor ondernemers heb ik opgedaan in het businesscenter van Amsterdam, op de ZuidAs. In deze cultuur heb ik op hoog niveau aan veel internationale zaken mogen werken. Iets waar ik en mijn klanten nu nog steeds de vruchten van plukken, want die manier van denken bij bijvoorbeeld een overname of samenwerking, of bij het screenen van een contract zit nu in mijn manier van denken. En dat werkt prettig.

Ik ben de advocatuur ook bewust even uit geweest. Omdat ik erin geloof dat het leven om veel meer gaat dan alleen werken. In die periode ben ik als mens enorm gegroeid en daardoor nu een betere advocaat. Hard op de inhoud en zacht op de mens. Ook heb ik in die periode zelf een scheiding meegemaakt. Hierdoor weet ik helaas wat het is als je daar op dit moment mee te maken hebt. Door deze eigen ervaring én omdat ik na mijn her-beëdiging ook ben opgeleid tot echtscheidingsadvocaat neem ik, als mijn agenda daar ruimte voor heeft, ook echtscheidingszaken aan. Helemaal omdat ik weet hoe enorm belangrijk het is dat óók het juridische deel is geregeld bij een echtscheiding.

Deze werkzaamheden voor ondernemers en particulieren doe ik niet alleen. Ik werk hierin samen met mijn collega's om zo de klant maximaal te kunnen bedienen. Door deze samenwerking is iedereen ook gewoon welkom op het juridisch spreekuur. Deze columns type ik vaak 's avonds laat omdat de agenda overdag al vol zit én ik het wel belangrijk en leuk vind dit te doen voor de Texelse Courant. Ik ben namelijk trots dat ik Texelaar ben en wens ons allen toe dat de kracht van ons mooie Gouden Boltje behouden blijft. Ook voor de generaties na ons. Vandaar dat ik schrijf…

Aloha

Natalie Sylvette Bakker