Met z'n allen op de foto.
Met z'n allen op de foto. Foto: Job Schepers

KiKa-breiers overhandigen ditmaal €7.312,21

Al jaren breien ze om geld in te zamelen voor KIKA - Kinderen Kankervrij - en dit jaar haalden ze in totaal €7.312,21 op voor het goede doel. Ze overhandigden een cheque aan Rien Schimmel van KiKa die speciaal voor de gelegenheid naar Texel gekomen was om uitleg te geven over de Stichting en het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht dat mede door inzamelingen gerealiseerd is. De dames verkopen hun breiwerken op verschillende markten over het eiland. Naast het verkochte werk was er ook geld binnengekomen door een donatie van een stel dat het verjaardagsgeld had gedoneerd.

De breiende dames kwamen vrijdag bijeen bij de familie Zoetelief aan het Paelwerck. Met zo'n twintig aanwezige breiers was het een gezellige drukte in de woonkamer. De heer Schimmel nam na zijn uitleg over het werk van KiKa en het Prinses Maxima Centrum uitgebreid de tijd om de dames te bedanken en aanvullende vragen te beantwoorden.

De vrouwen die al sinds 2011 breien voor het goede doel, gaan hier voorlopig lekker mee door. Want naast dat het voor een goed doel is, is het ook nog leuk.