Wat ik zeggen wou

Halvering bijdrage aan de VVV

Het college van b en w stelt de gemeenteraad voor de bijdrage aan Stichting VVV te halveren. Als oud lid bestuur Stichting VVV Texel promotie, oud secretaris Vereniging VVV en meer dan 20 jaar oud voorzitter Texelse Vereniging van Logiesverstrekkers (huidig onderdeel van TOP) vraag ik mij af wat het college van b en w heeft bezield om dit voorstel aan de raad te doen.

De bijdrage van gemeente is bij de oprichting van de Stichting VVV overeengekomen om de informatie taak aan toeristen van de gemeente over te hevelen naar het VVV. Dat blijkt ook uit de gecombineerde zoek functie op de website van de gemeente.

Het college dient zich dat andermaal te realiseren, een dergelijk voorstel uit de adviezen van ambtenaren zonder kennis van de achtergronden, terug te nemen en dus niet over te nemen. De taak van informatieverstrekking aan toeristen, terugbrengen bij de gemeente, als het VVV bestuur besluit om deze functie niet meer te verrichten, zal een veelvoud kosten van de huidige bijdrage aan de Stichting VVV Texel Promotie. Dus bezinning en heroverweging is op zijn plaats.

De reacties van Tesselaars en eventueel Raadsleden en fracties, die menen dat dit gemeenschapsgeld niet behoort te worden gebruikt voor de bijdrage aan Stichting VVV Texel Promotie zijn niet goed geïnformeerd over de afspraken uit het verleden. Het zou een gotspe zijn als dit voorstel wordt gehandhaafd.

Het toerisme waar Texel zijn welvaart aan dankt, ook voor alle werkenden bij de gemeente, zou bij de bestuurders meer kwalitatieve aandacht verdienen en daar hoort deze bijdrage aan VVV zeker bij. Zo ook de voorgenomen wijziging toeristenbelasting die veel onrust veroorzaakt en de vreemde benadering van de outsourcing van parkeervignet inkomsten (wat meer lijkt te kosten dan het opbrengt) zijn eveneens dwalingen waarbij je niet kunt spreken van goed bestuur.

Harry P. Wuis