Collage van uiteenlopende groepsuitjes die Evenementenbureau Texel organiseert. Vanaf 1 januari onder de vlag van De Krim Texel.
Collage van uiteenlopende groepsuitjes die Evenementenbureau Texel organiseert. Vanaf 1 januari onder de vlag van De Krim Texel. Foto: Evenementenbureau Texel

Evenementenbureautexel.nl naar De Krim

De Krim Texel neemt per 1 januari 2020 www.evenementenbureautexel.nl over. Directeur/eigenaar Marcel Slikker treedt met ingang van dezelfde datum als medewerker Sales in dienst van De Krim. Texeltours, eveneens eigendom van Slikker, gaat in aangepaste vorm zelfstandig verder.

Evenementenbureau Texel is onderdeel van Texeltours, eigendom van Marcel en zijn vader Jos Slikker. Het evenementenbureau is opgericht in de jaren '90 door enkele Texelse ondernemers, om groepen vanuit bedrijven, instellingen, scholen, verenigingen, etc, naar Texel te halen. Al meer dan 30 jaar organiseert het evenementenbureau allerhande groepsuitjes en activiteiten. In 2013 nam Texeltours het bedrijf over van Harry Keizer. De onderneming groeide uit tot marktleider op het gebied van de organisatie van groepsuitjes en (besloten) evenementen op het Texel. De georganiseerde activiteiten lopen uiteen van een vaartocht over de Waddenzee, een fietsrit over het eiland en van een culinaire rondreis tot een golfclinic of een solexrit. Voor overnachtingen werd gebruik gemaakt van verschillende soorten accommodaties op het eiland.

De Krim Texel

Evenementenbureau Texel en De Krim Texel werken al jaren samen op het gebied van meerdaagse groepsarrangementen op Texel. De overname door De Krim biedt volgens De Krim mogelijkheden voor met name de verdere invulling en ontwikkeling van Evenementenhal Texel. Voor Marcel Slikker betekent de overstap in veel opzichten een voortzetting van zijn huidige werkzaamheden, straks in dienst van De Krim. "De Krim is een solide Texels bedrijf, deze functie biedt voor mij veel uitdagingen."

"De Krim is in een halve eeuw uitgegroeid van een kleine camping in De Cocksdorp tot een recreatiebedrijf met negen exploitaties. Een bedrijf waar kwaliteit hoog in het vaandel staat. Het is ook een solide organisatie, met een stabiel bestuur, een gezonde financiƫle balans en resultaat, die veel werkgelegenheid biedt aan Texelaars. Een krachtige speler in de toeristische sector en van grote economische betekenis voor het eiland Texel", meldt De Krim in een persbericht.

Texeltours

Texeltours is met haar bussen en touringcars uitgegroeid tot een partner voor vele bedrijven, verenigingen, scholen en evenementen op het eiland. Het bedrijf wil dit specialisme in aangepaste vorm voortzetten, met speciale bussen en touringcars, zoals de bekende cabrioletbussen en de Amerikaanse schoolbus. Overige activiteiten komen daarmee op termijn komen te vervallen.

Bus- en touringcarvervoer

Texeltours is in de jaren '80 begonnen door de familie Van Boven als busbedrijf op het eiland. Na twee eigendomswisselingen is Texeltours vanaf 2005 eigendom van Jos en Marcel Slikker. Het busbedrijf is gespecialiseerd in allerhande bus- en touringcarvervoer op het eiland maar ook van naar het eiland toe. Daartoe heeft Texeltours allerhande soorten en varianten bussen- en touringcars gehad tot en met heden.

Vervoer

Benadrukt wordt dat De Krim niet in het bus- of ander vervoer stapt. Voor vervoer van groepen voor wie www.evenementenbureautexel.nl uitjes en/of activiteiten organiseert, wordt gebruik gemaakt van vervoerbedrijven. Zoals Texeltours of ander ondernemingen.