G-team verliest topper tegen KGB

Het G-team van Texel'94 heeft zaterdag de topper tegen de nummer twee, KGB G2 met 3-5 verloren. Het is een smetje op het afscheid van Peter Breuer die na twintig seizoen afscheid heeft genomen.

Voor de wedstrijd werd afscheid genomen van Peter. Eerst speelde hij tien jaar als verdediger en daarna ook nog eens tien jaar als keeper. In deze twintig seizoenen kwam Breuer tot één doelpunt die hij scoorde niet voor, maar tegen Texel omdat de tegenstander een tekort aan spelers had en Peter aanbood om dan maar met hun mee te doen.

Hierna kon de wedstrijd aanvangen. Texel miste zijn topscorer en aanspeelpunt Haitmen Ismael, en KGB G2 had een drietal spelers van het vrije KGB G1 meegenomen. Toch wist Texel al in de eerste minuut een voorsprong te nemen door een goal van Adriaan van Liere. Hierna golfde het spel heen en weer, waarbij KGB tweemaal wist te scoren en op voorsprong kwam. Vlak voor rust was het invaller Luca Ritzema die met een droog schot Texel weer op gelijke hoogte bracht. Ruststand 2-2.

Na rust ontspon zich een wedstrijd met veel middenveldspel waarbij uiteindelijk de individuele klasse van enkele KGB-spelers de doorslag zou geven. Nadat KGB op 2-3 kwam wist even later Adriaan van Liere met een enorme knal de gelijkmaker te scoren. Beide ploegen streden nu voor de winst waarbij het iets betere KGB de terechte winnaar werd door nog tweemaal te scoren en zodoende een 5-3 overwinning te halen. Beide ploegen staan nu aan kop met ieder drie verliespunten. Komende zaterdag speelt het G-team tegen WMC waartegen men in de thuiswedstrijd een moeizame 7-6 overwinning wist te behalen.