Jordy Westerlaken met startnummer 351 op het WK in Italië.
Jordy Westerlaken met startnummer 351 op het WK in Italië. Foto: Westerlaken Racing

Jordy 26ste in finale WK karten

Jordy Westerlaken uit Den Burg heeft de finale van het wereldkampioenschap karten in het Italiaanse Sarno afgesloten met een 26ste plaats.

Het was de eerste keer dat de Texelaar meedeed aan het WK karten. Dankzij een paar goede noteringen in de voorrondes bereikte hij de finale, waarin hij zaterdag vanaf de 25ste plaats van start ging. Er volgde een wedstrijd met veel plaatswisselingen waarbij Jordy uiteindelijk als 26ste eindigde. Er deden 36 karters van over de hele wereld mee aan de finale in de Rotax-Max. De voorrondes begonnen met in totaal 72 karters. De Fin Axel Saarniala werd wereldkampioen, op de voet gevolgd door de Brit Guy Cunnington die tweede werd en de Italiaan Elia Galvanin die het brons pakte. Jordy omschreef de 26ste plaats in de WK-finale op zijn Facebookpagina 'Westerlaken Racing' als een mooi resultaat.

Jordy wist zich voor het wereldkampioenschap te kwalificeren door eind september Nederlands kampioen in de Rotax-Max te worden. Dat is een klasse waarin met tweetakt karts wordt gereden. Aan het begin van het seizoen was deelname aan het WK één van de dromen van Jordy en dat werd de afgelopen dagen in het Italiaanse Sarno gerealiseerd, net zoals hij eerder dit seizoen zijn zinnen had gezet op een podiumplaats bij het NK.