Texel slaagt in missie tegen Leek

De zaalvoetballers van Texel Futsal hadden vrijdagavond uit in Leek maar één missie: winnen van koploper Leekster Eagles, anders zouden ze al vroeg in het seizoen zeven punten achterstand op de koploper kunnen oplopen.

De boodschap werd goed in de oren geknopt door de manschappen van coach Martijn de Veij. Ze speelden in Leek een fantastische eerste helft waarbij respectievelijk Ralph Slik, Lesley Koning en Pieter Jan Eelman scoorden namens Texel. De koploper was echter niet van plan om de punten automatisch naar Texel te laten gaan en sloeg terug in de tweede helft door met een meespelende keeper te gaan werken.

Dat leidde tien minuten voor tijd tot 1-3, al snel gevolgd door 1-4 dankzij een doelpunt van Lesley Koning. Het werd niettemin 2-4 en vervolgens 2-5 dankzij een treffer van Jesper Arkenhout waardoor Texel een verschil van drie doelpunten hield. Leek liet echter zien niet voor niets koploper te zijn, waardoor het drie minuten voor tijd 3-5 werd en één minuut voor tijd zelfs 4-5.

Het betekende dat de gelijkmaker dichtbij was, maar Texel hield in de laatste minuut het hoofd koel wat leidde tot de overwinning die nodig was om aansluiting bij de top in de eerste divisie van het zaalvoetbal te behouden. De ploeg staat nu vierde met elf punten uit vijf gespeelde wedstrijden. De nummers één, twee en drie (Leekster Eagles, Excelsior en LTC) hebben elk twaalf punten uit vijf gespeelde wedstrijden. Texel speelt komende vrijdagavond 1 november om 20:45 uur thuis in de TXL Sporthal in Den Burg tegen LTC dat uit Assen komt.