Oosterend verliest thuiswedstrijd

Oosterend heeft de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen het ongeslagen Medemblik nog niet kunnen winnen. Er was lang goeie hoop op de eerste punten maar door een vroege rode kaart werd dat een lastige klus. Medemblik won met 1-2.

Trainer/coach Ruben Duinker moest een aantal spelers missen maar had evengoed veertien spelers tot zijn beschikking. Medemblik had al haar vijf wedstrijden gewonnen en staat op de derde plaats op de ranglijst, van hen werd veel verwacht. Vanaf het eerste fluitsignaal werd snel duidelijk dat Oosterend goed mee kon, sterker nog ze waren beter. Medemblik kwam na een kwartier beter in de wedstrijd maar echt grote kansen kregen ze niet. De verdediging stond als een huis onder leiding van Bart de Lugt. De jonge ploeg uit Medemblik was niet opgewassen tegen het fysiek sterke Oosterend. De stevige schouderduwtjes vond de scheids geen reden voor fluiten, er mocht veel doorgaan.

Na vijfentwintig minuten spelen kreeg Myren Helleman een flinke dreun in zijn gezicht van de linkeraanvaller van de bezoekers. Helleman was licht geïrriteerd, duwde met zijn borst de tegenstander tegen de grond en werd met een rode kaart van het veld gestuurd. De ander kreeg geel. Het werd nogal een hele ophef want de bankzitters, trainers en staf van de bezoekers gingen verhaal halen bij de dug-out van Oosterend waar een incidentje plaats vond. Nadat het opstootje gesust was kon men weer verder maar er hing wel een grimmige sfeer. Duels werden harder en er werd (te) veel negatief gepraat, zeker vanuit de kelen van de bezoekers. Een kwartier voor rust werd een Oosterender schot vanaf randje zestien met een arm in het zestien meter gebied gekeerd, penalty. Dit cadeautje werd in het zijnet binnengeschoten door Yorgo Helleman, 1-0.

Na de rust was Medemblik gevaarlijk vanaf de eerste minuut. Na tien minuten spelen werd een aanval over rechts goed uitgespeeld en de spits kon simpel de gelijkmaker binnen tikken. Na de gelijkmaker ging het spel op en neer en moest keeper Daniel Groszpietsch een aantal keer redding brengen. Oosterend had het lastig maar hield stand. Een paar vrije trappen werden door de goed spelende Rinus Wesselman voor het doel geslingerd in de hoop dat de lange Merijn Bakker zijn hoofd tegen de bal kon krijgen. Een kwartier voor tijd kwamen de bezoekers op voorsprong, nadat Oosterend een gaatje had laten vallen.

Oosterend verdiende een punt, maar het mocht niet zo zijn. Met tien man werd toch nog knap gevoetbald en als de ploeg dit spel en inzet doorzet, duurt het niet lang meer dat Oosterend van de hatelijke nul af komt. Komende zondag gaat de ploeg op bezoek bij Schagen United.