In de RK kerk is zaterdagavond een Jubileumconcert van het Texels Christelijk Mannenkoor o.l.v. Jan Beijert. Solisten: Marja Schmitz, Palle Fuhr Jørgensen en Arie Abbenes.
In de RK kerk is zaterdagavond een Jubileumconcert van het Texels Christelijk Mannenkoor o.l.v. Jan Beijert. Solisten: Marja Schmitz, Palle Fuhr Jørgensen en Arie Abbenes. Archieffoto Texelse Courant

Vrijdag 25 oktober

<FOTO>

21:00 Free Music Weekend met Fixxxman. Vrijdag 21.00 uur Stayokay/ zaterdag 14.00 uur de Compagnie/ 20.00 uur Steenenplaats/ zondag 9.00 uur Stayokay (band & breakfast) en 16.00 uur bij De Toegift.

Zaterdag 26 oktober

11:00 In 'This Is Not The Moon' toont Lenneke Saraber schilderijen, linoleumdrukken en etsen van de maan. Galerie Posthuys (Brink 14, De Koog) is open van woensdag t/m zondag van 11 tot 17 uur.

<FOTO>

14:00 Gratis kookdemo in de kookstudio van Keukencentrum Texel met Siemens combi-stoomoven, Demeyere rookpan en de Crockpot multicooker en foodsaver. Kom kijken en proeven.

19:00 Lichtjesavond in De Burght Tijdens de lichtjesavond kunt u in kerkgebouw de Burght , Binnenburg 2, een kaarsje aansteken. Voor jezelf, voor iemand anders of voor een gebeurtenis in deze wereld.

19:00 Beleef de duisternis op Texel en het wad vanaf de vuurtoren. Kosten € 4,50 inclusief een terugkom-kaartje voor de volgende dag. Unieke avondopenstelling vanwege de Nacht van de Nacht.

19:30 Avondopenstelling toren grote kerk Een bijzondere activiteit vanwege de Nacht van de Nacht. U kunt de toren van de grote kerk in Den Burg tot 21 uur beklimmen. Bewonder het stadje en de sterren! Entree € 2,- t.b.v. de kerk.

19:30 Sterrenkijkavond bij Ecomare tot 21.00 uur bij Volkssterrenwacht De Jager. Bij bewolking planetariumvoorstelling. Observatorium bij Ecomare. Toegang gratis, aanmelden op oriontexel.nl.

<FOTO>

19:30 In Den Burg organiseert de Dorpscommissie een lichtjestocht door het centrum vanaf Het Glazen Paleis, met muzikale begeleiding van de SOS-band. Deelname gratis, chocolademelk en wat lekkers na afloop.

20:00 Jubileumconcert Texels Christelijk Mannenkoor in de RK kerk in Den Burg. Het koor bestaat 50 jaar en geeft een jubileumconcert o.l.v. Jan Beijert. Medewerking verlenen de solisten Marja Schmitz, Palle Fuhr Jørgensen en Arie Abbenes. Kaarten á €10.- bij Moerbeek Herenmode in Den Burg en Slagerij Rob Maas in Oosterend.

Zondag 27 oktober

14:00 Jamsessie in Het Cafeetje, gezellig samen muziek maken o.l.v. de 'Cafeetje Jamsessieband'. Wil je meedoen, neem dan je instrument en akkoordenschema's mee. Of kom luisteren.

Maandag 28 oktober

9:00 Juridisch spreekuur op de Elemert 18. Bel Natalie Bakker en maak een afspraak via 06-53664845 of mail: info@nataliebakker.nl

10:00 In 't Eierlandsche Huis kunnen ouderen meedoen aan diverse sport- en spellessen tijdens 'Sociaal Vitaal'. Er is een fysiotherapeut aanwezig om ook 1 op 1 met deelnemers oefeningen te doen.

10:30 Texels Welzijn houdt een inloopspreekuur in Het Eierlandsche Huis in De Cocksdorp. Voor alle vragen op het gebied van welzijn en maatschappelijke ondersteuning.

12:30 Het gehele jaar is er op maandag van 12.30 tot 16.00 uur een grote rommelmarkt in de schuren van Axel Lap aan de Witteweg 3 in Den Hoorn. Opbrengst is t.b.v. onderhoud van het Hoornder kerkje.

13:30 Tijdens de Fit lessen in de gymzaal van 't Skiltje wordt gewerkt aan het soepel houden van spieren en gewrichten, coördinatie en balans. Voor info: Texels Welzijn - Betsie Verhoeven.

16:00 In de TXL sporthal kunt u meedoen aan 55+ Galm gym. Voor info: Texels Welzijn - Betsie Verhoeven.

Dinsdag 29 oktober

10:00 Texels Welzijn houdt een inloopspreekuur dorpshuis De Waldhoorn in Den Hoorn. Voor alle vragen op het gebied van welzijn en maatschappelijke ondersteuning.

14:00 Elke dinsdagmiddag wordt er koersbal gespeeld in De Buureton. Koersbal is een van de meest populaire sporten in Nederland onder ouderen. Voor info: Texels Welzijn - Betsie Verhoeven.

16:45 In de dorpshuis De Bijenkorf kunt u meedoen aan 55+ Galm gym. Voor info: Texels Welzijn - Betsie Verhoeven.

20:00 In de Witte Burcht aan de Molenstraat in Den Burg wordt elke eerste dinsdag van de maand geklaverjast met vaste maat voor het goede doel. Inschr. v.a. 19.30 uur, €4.- per koppel.