Het selectieteam van Texel'94
Het selectieteam van Texel'94 Foto: Willem Oosterhof

Texel'94 JO-10 selectie voor vijfde keer op AZ toernooi

AZ organiseerde voor de negende keer een toernooi voor voetballertjes onder de tien jaar. Texel'94 is al voor de vijfde keer deelnemer aan dit toernooi. Uit heel Noord-Holland kwamen woensdag clubs naar het AZ trainingscomplex in Zaanstad. Het is voor AZ een belangrijk scoutingsmoment en AZ haalt hiermee de banden met de amateurclubs aan in Noord-Holland.

Texel'94 heeft een achterstand op de andere clubs. De tegenstanders komen altijd met een vast team naar dit toernooi en Texel'94 stelt zijn team altijd samen uit diverse teams die uitkomen in de Texelse competitie. Om op Texel een speelbare competitie te hebben, worden de teams van Texel'94 altijd zo samengesteld dat de teams onderling even sterk zijn. Dat betekent wel dat Texel'94 geen ingespeeld team heeft. De eerste wedstrijd moest Texel'94 spelen tegen OFC. Heel lang leek het ernaar dat Texel'94, de duidelijk betere ploeg, in deze wedstrijd de volle drie punten zou gaan halen. Door doelpunten van Jilles van Heerwaarden en Lasse de Vries stond Texel'94 voor tot drie seconden voor tijd voor. Een doorgeschoten bal verraste de uitstekend keepende Hayden Vasterman, einduitslag 2-2. In de volgende ronde tegen de latere finalist Jong Holland speelde Texel'94 opnieuw gelijk, nu met 1-1. Jurre de Wit maakte voor Texel'94 de verdiende gelijkmaker. In de laatste poule wedstrijd verloor Texel van Zaanlandia met 1-0, maar ook hier was een gelijkspel of winst verdiend geweest. In de finaleronde versloeg het team van Joost en Lilian Brouwer ZOB met 1-0 door opnieuw Jurre de Wit. Na afloop van het toernooi bezette Texel'94 de tiende plaats in een veld van 16 deelnemers.

Op de foto het selectieteam van Texel'94: Bovenste rij v.l.n.r Joost Brouwer (coach), Jilles van Heerwaarden, Wilnick de Wit, Lasse de Vries, Ducan Scholte en Lilian Brouwer (coach). Onderste rij v.l.n.r: Silvijn de Vos, Chimene Coevert, Hayden Vasterman, Koen Braam en Jurre de Wit.