Afbeelding
Foto: Hielke Bruining

Surfers gedupeerd door brand

Een zware tegenslag voor de windsurfers op Texel: ze zijn vrijwel alles kwijt na de brand die in de nacht van woensdag op donderdag hun clubgebouw aan Dijkmanshuizen verwoestte.

De brandweer was er snel bij, maar dat kon niet voorkomen dat het clubgebouw plus de opgeslagen materialen verloren gingen. Dan gaat het onder meer om de planken en zeilen van individuele windsurfers en van de surfers van het Waddenteam. Het ging ook nog eens om het nieuwe clubgebouw dat de afgelopen tijd na de dijkversterking aan Dijkmanshuizen was gerealiseerd. Het nieuwe gebouw, opgebouwd uit containers, was in de plaats gekomen van de oude keet die eerst aan Dijkmanshuizen stond.

Volgens Adriaan van Rijsselberghe, voorzitter van de surfclub, hebben de leden aangeslagen gereageerd op de brand en het verlies van materialen. Zij kregen donderdag in de ochtend te horen wat er 's nachts was gebeurd. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand. Brandstichting wordt niet uitgesloten, maar dat moet ook nader worden onderzocht. Er was op het moment van de brand niemand in het clubhuis aanwezig.

Volgens Adriaan van Rijsselberghe moet vanuit de club ook worden bekeken hoe het nu verder moet. "We waren net van plan om weer meer te gaan surfen nu alles bijna klaar was." Dijkmanshuizen is de plek waar tweevoudig Olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe op jonge leeftijd leerde windsurfen.