Cor Huisman wint titel 'Tien over rood'

Cor Huisman heeft de Titel in de Texelse biljartstrijd 'Tien over rood' gewonnen. Robbin Nieuwenhuis werd tweede, Joris van der Linde werd derde en Frans Jansen werd vierde.

In De Buureton werden in totaal 54 partijen gespeeld. De 28 spelers waren ingedeeld in vier poules. In poule 1 was Robbin Nieuwenhuis oppermachtig en won al zijn partijen. In poule 2 ontspon zich een felle strijd tussen Gerard Appelman en Joris van der Linde, waarbij ze evenveel winstpunten behaalden. De onderlinge wedstrijd moest soelaas brengen. En de strijd werd in het voordeel van Van der Linde beslecht. In poule 3 was Frans Jansen veruit de sterkste, al bleef J. Westdorp in de buurt. In de vierde poule was Cor Huisman veel te sterk voor de rest. Hij won al zijn partijen. Alleen H. De Ruyter en D. Kooiman wisten nog aardig partij te geven.

De poulewinnaars streden vervolgens om de titel. Robbin Nieuwenhuis nam het op tegen Joris van der Linde. Eerstgenoemde ging met de partij aan de haal. De tweede partij ging tussen Cor Huisman en Frans Jansen, waarbij Huisman als winnaar uit de bus kwam.

De finale ging zodoende tussen Robbin Nieuwenhuis en Cor Huisman. Het bleef lang spannend en uiteindelijk kwam Robbin één punt tekort om Huisman van de titel af te houden. In de troostfinale rekende Van der Linde af met Jansen en pakte zodoende de derde plaats.

Volgens Harm de Vries en Bert van Wonderen van de toernooiorganisatie komt er volgend jaar een vervolg van het toernooi. De opbrengsten van het toernooi komen ten goede aan de Hartstichting.