Woningplannen Oudeschild en

De Cocksdorp krijgen voorrang

De woningbouwplannen in De Cocksdorp en in Oudeschild krijgen voorrang bij de uitvoering van het nieuwe woningbouwprogramma. Dat heeft wethouder Hennie Huisman woensdagavond gezegd tijdens het bezoek van het college aan Oudeschild.

De wethouder benadrukte hierbij wel dat er gekeken moet worden naar het exact aantal woningen dat na onderhandeling met de provincie gebouwd mag worden en dat ze niet kan beloven dat Oudeschild ook daadwerkelijk het aantal woningen mag bouwen dat nu in de plannen staat. Er moet volgens de wethouder gekeken worden naar het aantal woningen dat gebouwd mag worden en naar wat voor soort woningen vraag is. "Bijvoorbeeld sociale huur, maar ik vind het persoonlijk ook belangrijk dat er huizen worden gebouwd in de vrije huursector."

Het was al met al een gemoedelijke avond in Oudeschild waarbij de toeristische enquĂȘte die deze zomer gehouden werd als kapstok werd gebruikt. Hoewel het daadwerkelijke rapport er nog niet is, heeft de gemeente de eerste bevindingen binnen. Net als in de andere dorpen die het college al bezocht werd verteld dat de verhouding voor of tegen toerisme zo'n vijftig procent is. Opvallend is daarbij dat het juist de import-Texelaars zijn die meer moeite hebben met het toerisme.

Huisman zoomde nog even in op de specifieke situatie van Oudeschild. Na Oosterend is dat het dorp dat het minst positief tegenover het toerisme staat. De meeste steun voor het toerisme is niet al te verrassend te vinden in De Cocksdorp en De Koog. Als het rapport aanwezig is, volgt er ongetwijfeld meer over dit onderwerp.