Concert van de Duitse celliste Eva Sophie Albrecht en de Poolse pianist Andrzej Wiercinski.
Concert van de Duitse celliste Eva Sophie Albrecht en de Poolse pianist Andrzej Wiercinski. Foto: Marek Grotowski/Thomas Stimmel

Duitse celliste en Poolse pianist

De Duitse celliste Eva Sophie Albrecht en de Poolse pianist Andrzej Wiercinski geven in de serie New Masters on Tour op maandag 4 november een concert in het Hoornder kerkje. Ze laten een nieuw licht schijnen op Sergej Prokofjev.

Albrecht en Wiercinski behoren in eigen land al tot de gevestigde orde van jeugdige musici. Ze richten zich beiden op een belangrijk werk van Sergej Prokofjev, dat in beide concerthelften prachtig ingebed staat en zo een diepere betekenis krijgt. Eva Sophie Albrecht omvat Prokofjevs Sonate voor cello en piano in C met bewerkingen van liederen van Johannes Brahms, waardoor de volkse en lyrische kant van de Russische componist wordt benadrukt. Andrzej Wiercinski laat Prokofjevs Zevende pianosonate logisch voortvloeien uit de grillige sonates van Domenico Scarlatti en het contrapuntische meesterwerk van Johann Sebastian Bach in die beroemde bewerking van Busoni, de Chaconne.

Toegangsprijs €18,-, CJP/Jongeren tot 30 jaar €9,-. Kinderen tot en met 12 jaar gratis. Online-bestellingen: www.tihms.com/concerten. Voorverkoop: bij de VVV Texel, Nauta Boek en Het Open Boek in Den Burg en vanaf een half uur voor aanvang van het concert bij de kerk.