Diverse misdragingen door teveel alcohol

De politie op Texel heeft de afgelopen dagen de handen vol gehad aan mensen die met alcohol op aan het verkeer deelnamen, zich misdroegen of ziek werden als gevolg van teveel drinken.

De politie haalde twee mensen van de weg die met alcohol op achter het stuur zaten. Dat ging om een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 32-jarige vrouw uit De Cocksdorp.

De 41-jarige man werd in de nacht van zondag op maandag door de politie staande gehouden, terwijl hij met zijn bromfiets over de Rozendijk reed. Hij was zeer onvast ter been en blies bij een alcoholtest 790 microgram alcohol per liter uitgeblazen lucht (ugl), ver boven het toegestane maximum van 88 ugl voor een beginnend bestuurder. Dat zou invordering van het rijbewijs betekenen, maar die had de man niet bij zich. Hij kon volgens de politie ook geen ander identiteitsbewijs laten zien. De man kreeg bekeuringen en moet zich later voor de rechter verantwoorden.

De 32-jarige vrouw uit De Cocksdorp werd in de nacht van zaterdag op zondag betrapt, nadat ze slingerend over de Postweg had gereden. Zij blies bij controle op het politiebureau 670 ugl en dat was drie keer de toegestane hoeveelheid van 220 ugl voor een ervaren bestuurder. Haar rijbewijs werd ingevorderd. Dezelfde nacht moest de ambulance uitrukken voor een 20-jarige vrouw uit De Cocksdorp, nadat zij niet lekker was geworden op een feestje. Volgens de politie had ze teveel gedronken en kreeg ze van de ambulance het advies haar roes uit te slapen.

In de Dorpsstraat in De Koog werd in de nacht van zaterdag op zondag een 41-jarige man uit Alkmaar opgepakt wegens belediging van agenten en het niet opvolgen van bevelen. De man was eerder vanwege zijn gedrag uit een horecagelegenheid in De Koog gezet en bleef zich daarna hinderlijk ophouden voor de ingang. De man was volgens de politie behoorlijk onder invloed. "Toen wij de man hierop aanspraken pakte hij één van de agenten beet. Wij hebben de man duidelijk gemaakt dat dit onacceptabel is en vorderden hem het gebied te verlaten. Hierna schold de man ons uit." De man werd meegenomen naar het bureau en kreeg een bekeuring.

Er was ook nog sprake van een 17-jarige jongen uit Julianadorp die de politie in de nacht van zaterdag op zondag in de Parkstraat in Den Burg aantrof. De jongen was dusdanig dronken dat hij niet meer op zijn benen kon staan. "Het lukte zijn vrienden niet om hem naar zijn logeeradres te brengen omdat hij telkens op de grond viel. Uiteindelijk hebben wij de jongen zelf maar vervoerd om te voorkomen dat hij onderkoeld zou raken." De politie deed een melding bij Veilig Thuis in verband met het overmatige alcoholgebruik bij de minderjarige jongen.