Verlies Oosterend bij Con Zelo

Oosterend reisde zondag af naar Waarland waar Con Zelo huist. De thuisploeg draait al wat jaren mee in de vierde klasse en is goed gestart dit seizoen. Oosterend ging vol goeie moed de wedstrijd in maar had niet het geluk en verloor met 4-2.

Oosterend kwam al in de tweede minuut op achterstand, een corner werd bij de tweede paal snoeihard binnen geschoten. Niet veel later maakte Rinus Wesselman de gelijkmaker na een fraaie combinatie. Jeroen Abma maakte met hem de combi en Wesselman schoot vanaf de zijkant randje zestien knap binnen. Een kwartier voor de rust kwam de 2-1 op het scorebord. Wederom vanuit een corner werd dit maal de bal op de lat gekopt, kwam bij de spits terecht en de bal passeerde net de lijn voordat de goalie redding kon brengen. Oosterend was zeker niet de mindere in de eerste helft maar het had geen geluk.

Een kwartier na rust werd de 3-1 gescoord door de thuisploeg. Een mooie combinatie op het middenveld werd door de aanvoerder in de verre hoek geschoten. Bij Oosterend werden de mouwen opgestroopt en men probeerde druk te zetten op de stugge ploeg. Een vrije trap werd niet goed weggewerkt door de keeper en Dave Witte kopte het cadeautje in het doel, 3-2. De aftrap was nog maar net genomen en de 4-2 stond genoteerd. Oosterend dacht met de aansluiting nog wel wat te kunnen maar na de snelle vierde was het wel gedaan. Con Zelo won de vijfde op rij. Oosterend speelde een goeie wedstrijd en kon met opgeheven hooft het veld verlaten. Er was veel inzet en er werd goed gevoetbald.