Excelsior in De Burght.
Excelsior in De Burght. Foto: Jeroen van Hattum

Gevarieerd optreden Excelsior in De Burght

Medleys, rockmuziek en hymnes. Het kwam zaterdagavond allemaal voorbij tijdens het najaarsconcert van Christelijke Muziekvereniging Excelsior in De Burght in Den Burg.

De muzikanten gaven een gevarieerd en afwisselend concert voor een kerk die redelijk goed gevuld was met belangstellenden. Er kwam onder meer muziek van Bach en Brahms voorbij, maar ook een medley met diverse nummers van Abba, het chanson 'Autumn Leaves' van Joseph Kosma in een arrangement van Peter Kleine Schaars, de begintune van de Muppet Show (gecombineerd met het niet meer uit je hoofd te krijgen 'Mah-na-mah-na') en een rockversie van het nummer 'Bad Moon Rising'. Het fanfare speelde eveneens drie werken van het West-Amerikaans klinkende Indian Summer ('The Great Chief speaks', 'By the cool Waters' en 'Totem Dance').

Het optreden stond onder leiding van dirigent Arnold van 't Ent. Hij zorgde er voor dat het een leuk optreden werd waarbij ook ruimte was voor een geintje met het publiek. Zo liet Van 't Ent één van de nummers eindigen met een slag op het bekken, waarna hij het publiek in spanning liet wachten tot het geluid van de slag ook werkelijk helemaal weg was. Excelsior hield na afloop een collecte ter bestrijding van de kosten.