Het winnende team met Teamkwis-organisator Bart de Vries en Lionsvoorzitter Ingmar Veeger.
Het winnende team met Teamkwis-organisator Bart de Vries en Lionsvoorzitter Ingmar Veeger. Foto: Jeroen van Hattum

Webjongens winnen eerste Teamkwis Texel

Al meteen bij het ophalen van de vragen bij de VVV appte Carst Komdeur van team De Webjongens een aantal vragen door aan zijn teamleden, zodat ze direct aan de slag konden gaan.

De snelheid en een goede onderlinge taakverdeling bleken de basis voor de overwinning bij Teamkwis Texel die eind september voor het eerst werd gehouden. Het team van De Webjongens kwamen zaterdagavond tijdens een feestelijke avond in de Question als winnaar uit de bus, gevolgd door de Jozefschool en het team 'Spuiten en Slikken' van de Texelse Apotheek en Dierenartsenpraktijk Texel. In totaal deden 24 teams mee aan de Teamkwis die was georganiseerd door Lions Club Texel.

Naast een goede structuur hadden De Webjongens ook een 'geheim wapen': Cor en Betty de Wit, de opa en oma van teamgenoot Joost Broekman. Het team deed meermalen via de telefoon een beroep op hun kennis en dat leverde een hoop antwoorden op vragen op. Joost: "Na afloop vroegen ze me pas waar het eigenlijk voor was." De Webjongens mochten als prijs €750,- overmaken naar een goed doel en dat werd het hospice in Den Burg. De Jozefschool doneerde €500,- aan het Lejofonds van oud-schooldirecteur Leo Annyas en 'Spuiten en Slikken' schonk €250,- aan het Tesselhuus. Het team 'Bijna Gelukt' pakte de poedelprijs en dat leverde €100,- op voor het Prinses Beatrix Spierfonds.

Het geld werd opgehaald met de honderd euro aan deelnamekosten die elk team betaalde. De rest van de opbrengsten wordt door de Lions aan goede doelen geschonken. Een deel van de baropbrengst van zaterdagavond gaat eveneens naar het goede doel. De uitslagen werden bekendgemaakt door Bart de Vries, de motor achter Teamkwis Texel. Hij liet weten dat er zaterdag 26 september 2020 een tweede Teamkwis wordt gehouden.