Afbeelding
Foto:

Wat ik zeggen wou

5G, wat houdt dat in?

Vanuit het internet hadden we eerst WiFi, 2G, 3G en nu 4G. De gezondheidsrisico's hierbij werden in 2015 al weggehoond en waarschuwingen van internationale wetenschappers en medici werden in de wind geslagen. En dan is nu de 5G vanaf 1 oktober 2019 in gang gezet op diverse testplaatsen in Nederland. Internationaal is er veel protest omdat de gezondheidsrisico's niet grondig zijn getest. De 5G-technologie maakt namelijk gebruik van millimetergolven die een korter bereik hebben. Daarom moeten er heel veel kleine zendantennes (small cells) bijgeplaatst gaan worden om een volledige dekking te bereiken. Er wordt gesproken over de plaatsing van zendantennes om de 250 m. Deze zullen dan in de directe leefomgeving van burgers geplaatst gaan worden op lantaarnpalen e.d. Wel is al bekend dat deze hogere frequenties volledig in de huid worden geabsorbeerd. Aangezien er zenuwuiteinden, bloedvaten en hormonen in onze huid zitten, kan dit leiden tot allerlei biologische verstoringen waardoor o.a. DNA-schade kan ontstaan. De grote verzekeringsmaatschappijen hebben zich al gedistantieerd van schade door elektromagnetische velden.

Onze gemeente Texel heeft een zorgplicht naar de Texelaar toe en wordt door de overheid verplicht voor de uitrol van 5G een beleid op te stellen. Daarbij houdt men zich tot op heden aan de richtlijnen van het Antennebureau, dat geen gezondheidsrisico's ziet en de lokale politiek niets openbaar doet, omdat de gevolgen van 5G niet tastbaar zijn. De inwoners van Texel hebben bij het beleid verder geen enkele inspraak. Gelukkig zijn er nu al 25 gemeenten in Nederland die in verzet komen tegen het wetsvoorstel om verplicht de 5G uit te rollen.

De petitie "Zeg Nee tegen 5g op Texel" op Petities.nl is voor u als bewoner van Texel een ingang om uw stem toch te laten horen.

De werkgroep Zeg Nee tegen 5g op Texel.