Groen licht Gezondheidsplein bij kruising Emmalaan/Elemert

De realisatie van het nieuwe Gezondheidsplein in Den Burg kan zich verder ontwikkelen.

De gemeenteraad heeft woensdagavond ingestemd met een wijziging van de beoogde bestemming op de voormalige plek van De Ferrever op de kruising van de Emmalaan en de Elemert. Dat was 'Groen' en dat wordt ''Maatschappelijk en Verkeer – Parkeerterrein'. De gemeenteraad stemde ook in met de verkoop van de grond aan het Gezondheidsplein.

Een voorstel van Texels Belang en Texel 2010 om de hoek Beatrixlaan/Gasthuisstraat (met de Beatrixzaal en de Vrije School) als alternatieve locatie te bekijken, kreeg geen steun. Texels Belang trok zich tijdens de raadsvergadering terug als indiener van het voorstel, Texel 2010 hield eraan vast aan vanuit de gedachte dat in Den Burg West veel senioren wonen en voorzieningen voor senioren zijn. GroenLinks merkte op dat het Gezondheidscentrum er voor heel Texel is.

De raad besloot op voorstel van Texels Belang en VVD dat de gemeente geen 4,5 ton beschikbaar stelt voor het inrichten van de omgeving en de aanleg van de parkeerplaatsen bij het Gezondheidsplein. Dat moeten de initiatiefnemers volgens hen zelf doen. Na aanleg moeten de parkeerplaatsen volgens het raadsbesluit over naar de gemeente waarna die verder voor beheer en onderhoud zorgt.

Het Gezondheidsplein staat voor de samenwerking tussen de Texelse Apotheek, Fysio Team Texel, huisartsenpraktijken Dros-Hoekstra en Vos-De Winter, Omring Thuiszorg, de Thuiszorgwinkel, Texels Welzijn, Zorgcoöperatie Texel Samen Beter en Starlet Diagnostisch Centrum.