Veegers winnen in klaverjascompetitie

Gerda en Freek Veeger zijn de winnaars van de tweede ronde klaverjassen. Zij pakken ook meteen de leiding in het algemeen klassement ten koste van de gebroeders Witte.

De Veegers verdedigen tot nu toe hun titel met verve. Toegegeven... er zijn nog 24 ronden te gaan maar in de tweede speelronde gaven zij meteen wel hun visitekaartje af. Na een matige start van 1376 volgden drie hoge spelletjes van net boven de 2000, ruim 1900 en ruim 1800 punten. Uiteindelijk leverde dat 7133 punten op. Zij nemen daarmee de eerste plaats over van de gebroeders Witte. Bas Tromp was weer herenigd met vaste maat Frans Stark en dat leverde meteen een tweede plaats op. De titelkandidaten wonnen alle vier hun spelletjes en scoorden 6786 punten.

Theo Stoelinga en Jos Veeger haalden de derde plaats binnen. Daar zag het na drie spelletjes nog helemaal niet naar uit. De eindsprint was echter met 2265 punten fantastisch. Zij haalden 6687 punten binnen en stijgen van negen naar vier. Zij komen hiermee op de derde plaats terecht. Hans Westdorp en Meijert Laan herstelden zich uitstekend van de "poedel" in de eerste ronde en haalden de vierde plaats binnen. Dat was vooral te danken aan een uitschieter in het derde spel, waarin 2161 punten werden binnengehaald. Westdorp en Laan stijgen hiermee met stip van veertien naar zes. John Vlaming en Eric Jan Geus speelden een degelijke avond met 6401 punten. Zij stijgen daarmee van elf naar zeven.

Het gemiddelde was met 6167 punten al weer aan de lage kant. Er werden slechts 17 marsen gespeeld.

In het algemeen klassement staan Gerda en Freek Veeger eerste. Op 723 punten bezetten Theo en Gerard Witte nu de tweede plaats. Bas Tromp en Frans Stark maken met een achterstand van 802 punten de top/3 vol.