Beeld van Cultuurnacht Texel in 2018.
Beeld van Cultuurnacht Texel in 2018. Foto: Jeroen van Hattum

Derde Cultuurnacht in Oosterend

Oosterend biedt zaterdag 8 februari een podium aan de derde Cultuurnacht Texel.

Na twee edities van de Cultuurnacht Texel, in Oudeschild (2018) en De Waal (2019), staat de organisatie in de startblokken om de derde editie te organiseren. De Cultuurnacht is van 20.00 tot 01.00 uur.

Voor 2020 draagt De Waal het stokje over aan Oosterend. Idee achter de Cultuurnacht is namelijk om elk jaar een ander dorp te kiezen als Culturele hoofdstad van Texel.

Er zijn ook dit keer weer diverse locaties waar optredens, workshops, exposities en overige activiteiten plaatsvinden. Enkele locaties die reeds vastgelegd zijn: dorpshuis De Bijenkorf, Het Cafeetje, Strends End, Bistro 't Kerckeplein en een aantal huiskamers.

Cultuurnacht Texel is ontstaan om het brede culturele aanbod van Texel in de spotlights te zetten, om Texelaar én toerist meer bekend te maken met wat het eiland biedt. Een soort uitmarkt voor de Texelse cultuur. "Afgelopen jaren is dat in Oudeschild en De Waal zeer goed gelukt. Gezellige sfeervolle edities met leuke en gevarieerde optredens. We gaan niet voor minder in 2020!", meldt de organisatie.

Deelnemers aanmelden

Het belooft een nacht te worden met een grote variatie aan optredens en activiteiten. Wie een culturele activiteit, initiatief of aanbod heeft passend bij de Cultuurnacht Texel en graag mee wil doen kan zich tot 1 november aanmelden via cultuurnacht@texel.net o.v.v. Cultuurnacht Texel. Het is de bedoeling dat de instellingen zich presenteren buiten de reguliere setting, buiten de eigen kaders. Denk hierbij aan een band in een huiskamer, een workshop in een restaurant of andere verrassende combinaties. Vraag is: wie wordt de nieuwe nachtburgemeester?

Afbeelding