De vliegende fotograaf Herman IJsseling gaat liefst met storm de lucht in.
De vliegende fotograaf Herman IJsseling gaat liefst met storm de lucht in. Foto: Flying Focus BV / Herman IJsseling

Flying Focus Luchtfotografie zet deur hangaar open

Luchtfotobedrijf Flying Focus houdt zondag 20 oktober van 10.30 en 16.00 uur open dag in haar hangaar op vliegveld Texel.

Texel is voor Flying Focus een belangrijke uitvalsbasis voor de fotovluchten boven de Noordzee door de ligging vlak bij de scheepvaartroutes, de olie- en gasvelden en de offshore windmolenparken. Ook worden er regelmatig fotovluchten uitgevoerd naar verre bestemmingen in Europa, deels in opdracht, maar soms ook om vrij werk te maken voor de vele publicaties die Flying Focus in eigen beheer uitgeeft. Vanaf Vliegveld Texel koos Herman IJsseling in 1985 voor het eerst het luchtruim voor een fotovlucht. Bijna 35 jaar later worden er meerdere vluchten per week uitgevoerd voor met name de maritieme sector.

Tijdens de open dag op Postweg 128-B (de één na laatste blauwgrijze hangaar) is er een fototentoonstelling ingericht met bijzondere luchtfoto's van het Waddengebied. Verder zijn de drie bijzondere vliegtuigen te bezichtigen, waaronder het tweemotorige stormvliegtuig, en worden de nieuwste boeken, waaronder het nieuwe Texelboek, en kalenders 2020 gepresenteerd.