Schaapskudde
Schaapskudde "Vrolijke schapen" in de schemering. Foto: IVN Texel

Strunerkids bij nacht

Natuurvereniging IVN Texel gaat met basisschoolkinderen onder de naam IVN StrunerKids maandelijks op pad. Komende week staat in het teken van de Nacht van de Nacht; laat het donker donker.

Dinsdagavond 22 oktober met gids Pierre Bonnet 's avonds in het bos wandelen en het bos beleven als het donker gaat worden. Het enige dat nodig is zijn de zintuigen. Wat gebeurt en met je ogen en oren als het donker begint te worden? Ruik en voel je dan ook anders? Aanvang 18:30 uur bij het BBQ-veld aan de Randweg, het duurt ongeveer een uur.

Zaterdagavond 26 oktober met schaapherder Daphne in de schemer op zoek naar haar kudde 'Vrolijke schapen'. Ze vertelt over haar kudde. Aanvang 18:15 uur bij het vogelwachtershuisje op het duin aan het einde van de Oorsprongweg 1, na ongeveer een uur ook het eindpunt. Op dit donker plekje is de sterrenhemel goed bewonderen. Nelleke Theijssen, studente Sterrenkunde, vertelt daar meer over en laat het beleven. Ook gaan de kinderen wolvilten op het gevoel. Deelname gratis, kinderen tot 8 jaar onder begeleiding. Alle ouders/verzorgers zijn welkom. Graag aanmelden: texelsenatuurstruners@gmail.com.