Waanzin kent 26 deelnemende teams; spektakel gaat door

De Waanzin gaat door dit jaar. Er hebben zich 26 teams aangemeld en dat is voor de organisatie toereikend om het jaarlijkse spektakel in de steigers te zetten.

Vorig jaar zakte het aantal deelnemende teams naar 23 en dat was te weinig om het evenement te laten voortbestaan. Het leidde tot oproepen voor meer deelnemers en een andere vorm van inschrijving. Het hielp om het aantal deelnemers omhoog te krijgen.

De Waanzin kende dit jaar een voorinschrijving via internet waar de teams meerdere dagen over konden doen. Ze moesten twintig oude vragen uit het verleden beantwoorden, twintig oude rode draden raden en er waren drie doe-opdrachten. Dat was het maken van een reclamespotje voor de Waanzin, aangeven wat voor de opdrachten de teams graag tijdens de nieuwe Waanzin zouden willen zien en het ontwerpen van een 'nieuw kunstwerk' voor op de dijk bij Oudeschild.

De Waanzin wordt dit jaar gehouden op vrijdag 1 en zaterdag 2 november. Volgens goed gebruik is er vrijdag 'ergens een start' en zaterdag 'ergens een finish', Voor de rest neemt de organisatie tot 1 november elke mogelijke vorm van radiostilte in acht. Volgens Morten Eschweiler zullen er zoals voorgaande jaren vier blokken zijn.

De jaarlijkse amfibische expeditie over het eiland begon in 1980 als de Wampex en ging in 2011 verder als de Waanzin. De uitputtingsslag is vrijwel uniek in zijn soort, brengt Texelaars veelal op plekken waar ze nog nooit waren geweest en de activiteiten kunnen altijd rekenen op veel medewerking op het eiland.