Op het dak van Tuincentrum Van der Werve in Den Burg liggen 275 zonnepanelen.
Op het dak van Tuincentrum Van der Werve in Den Burg liggen 275 zonnepanelen. Foto: Bron: Innofund

Tweede Postcoderoos

Bij Tuincentrum van der Werve in Den Burg wordt vrijdag 18 oktober het tweede collectieve Texelse zonnedak officieel in gebruik genomen.

27 Texelaars nemen gezamenlijk 275 zonnepanelen in productie. Ook nemen zij deel aan de Postcoderoosregeling. In deze regeling werken dakeigenaren, Texelse burgers en bedrijven samen om duurzame energie op te wekken en zelf zoveel mogelijk energieneutraal te worden. De deelnemers profiteren 15 jaar lang van teruggave van energiebelasting, produceren jaarlijks ruim 82.000 kWh stroom en hebben verder geen omkijken naar de installatie. Het tuicentrum ontvangt een vergoeding voor de huur van het dak.

De 27 Texelaars, en in dit geval ook eigenaren van vakantiewoningen, wonen in of aangrenzend aan postcode 1791. Ook in de andere postcodegebieden op Texel worden collectieve zonnedaken ontwikkeld met de Postcoderoosregeling.

De volgende projecten betreffen de daken van Zorgboerderij Plassendaal in Waalenburg (1793), Het Eierlandsche Huis in De Cocksdorp (1795) en Hoeve Vrij en Blij in Den Hoorn (1797).

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website: www.postcoderoostexel.nl. Voor meer informatie: InnoFundNL, Esther Krijnen: 06-55331881, esther.krijnen@innofundnl.nl www.postcoderoostexel.nl