Het G-team in actie tegen Koedijk.
Het G-team in actie tegen Koedijk. Foto: Marja Weijers

Megawinst G-team tegen Koedijk

Het G-team van Texel"94 had al vijf jaar lang niet gewonnen van Koedijk. Maar mede dankzij een zeer goede eerste helft aan Texelse zijde wisten de Texelaars zaterdag een knappe 8-2 overwinning te behalen.

Of was het 7-2? Koploper Texel'94 heeft dit seizoen in de eerste helft vaak moeite met de tegenstanders. Voor de wedstrijd werden ze er dan ook op gewezen er deze wedstrijd vanaf het eerste moment bovenop te zitten. Dit was niet tegen dovenmansoren gezegd. Direct vanaf de aftrap nam Texel'94 het heft in handen en het goede combinatiespel leverde vele doelrijpe kansen op.

Het duurde dan ook niet lang voordat Haithem Ismael de score wist te openen door een aanval over vele schijven keurig af te ronden; 0-1. Texel'94 hield het heft in handen. Ook traden de verdedigers Dave Voorend, Twan Weijers en Anton Staal kordaat op, zodat keeper Dustin Vasterman voor de rust geen enkel schot van Koedijk hoefde te verwerken.

Texel scoorde vóór de wissel wel. Topscorer Ismael zet met nog drie doelpunten de ruststand op 0-4. In de rust kregen de Texelaars de complimenten van de begeleiders van Koedijk voor hun mooie spel. Na rust kon Texel'94 het niveau van ervoor niet meer opbrengen. Koedijk scoorde al bij zijn eerste kans tegen; 1-4.

Texel'94 rechtte de rug en via opnieuw twee goals van Ismael en door afstandsschoten van Twan Weijers en Jeffrey Kolk liep het uit naar 1-8. Het slotdoelpunt werd gescoord door Koedijk zodat iedereen dacht dat de uitslag 2-8 was. Echter niet de scheidsrechter. De arbiter was vergeten een doelpunt van Texel'94 in zijn opschrijfboekje te noteren, zodat hij tot 2-7 kwam. Spelers en begeleiders van beide partijen konden hem niet overtuigen van zijn ongelijk. Zij moesten er uiteindelijk mee akkoord gaan dat de officiele uitslag 2-7 werd. Zo spelend als tegen Koedijk lijkt niemand het G-team te kunnen afstoppen en stevent men af op het najaarskampioenschap.

Op de archieffoto een beeld van een eerder duel van het G-team tegen Koedijk.