Alert viert zilveren jubileum

In De Bijenkorf te Oosterend werd afgelopen zaterdag het 25-jarig bestaan van Bridgeclub Alert gevierd.

Veel leden en oud-leden waren daarbij aanwezig. De club is 7 september 1994 opgericht. Anja Koot wist 24 personen enthousiast te maken om het spel te leren en Piet ten Hoeve werd de bridgedocent.

In de loop der tijd zijn twee leden tot erelid benoemd: Anja Koot en Jan Bloem. Anja Koot voor haar inzet bij het ontstaan en de beginperiode van de vereniging. Zij waren beiden geruime tijd voorzitter. Jan Bloem heeft gestimuleerd dat de bridgemates ingevoerd werden. Een technische ondersteuning, die inmiddels onmisbaar is voor de club.

Jan was ook initiator van diverse drives: tuinendrive, havendrive, Marsdiep-challenge, snertdrive en huiskamerslipdrive. Allemaal onder het motto: eerst gezellig bridgen, daarna lekker eten en drinken met aanhang. Een goede sfeer is een belangrijk bij Alert. Vorige maand heeft de club helaas afscheid van Jan moeten nemen.

De jubileumdrive was op een alternatieve manier in elkaar gezet. Normaal gesproken speelt men bij het bridgespel met een vaste partner, maar zaterdag werd men iedere ronde gekoppeld aan een andere partner. Aan het begin van de middag gaf dat enige hilariteit, omdat men door middel van loting en een kleurensysteem op zoek moest naar zijn of haar partner en speeltafel. Na 5 minuten had iedereen de goede plek gevonden. Een leuke manier om elkaar beter te leren kennen.

Tijdens een goochelact van Sylvia Schuyer konden de bridgespelers zien wat er nog meer met een spel kaarten gedaan kan worden. De dag werd besloten met een gezellig en goed verzorgd buffet. De winnaars van kleurlijnen zijn geworden: Janny Kikkert, Gerda Bloem, Koos Bremer, Wilma Kleiweg, Liza van der Burg. Overall-winnaar werd (de 94-jarige) Jacques de By.